2011. október 27., csütörtök

Baj van Köpecen! Válságban az Égig érő fa!

Márkó László felvétele - Kimagasodik a távolól a köpeci szil

Erdélyország egyik legszebb szegeletében, Erdővidéken él egy óriás fa, akkora, akárcsak Elek apó meséjében: „ …Volt a kert kellős közepén egy fa - hiszitek, nem hiszitek -, éppen az égig ért. ... Ilyen fa e kerek világon máshol nincs!” Ilyen a mi fánk is, a köpeci szil, amelyet beneveztünk a csíkszeredai Polgár-Társ Alapítvány által szervezett „Év Fája Romániában 2011" versenybe, ahol az egyik döntősként nagy eséllyel pályázik az első helyre.

Nagyon sokan szívükbe zárták a 300 éves fát, vezetett is szinte 40 napon át a versenyben, ám MOST VÁLSÁGOS A HELYZET :-( , mert naponta előzi meg a mi fánkat egy másik fa. A megmérettetésnek azonban még nincs vége, hiszen a szavazás 2011. október 31-ig tart. Ahhoz, hogy első helyezett lehessen a háromszéki fa, szükségünk van a Te segítségedre, kedves Barátunk. De nem csupán a Te szavazatodra, szavazataidra, hanem családtagjaid, barátaid, ismerőseid szavazataira is.

Szavazni a következő linken lehet http://www.evfaja.ro/voteaza.php?id=22 email címenként egyszer, majd szükséges a megadott email címre kapott levélben a feltüntetett linkre is rákattintani (a SPAM-ba is érkezhet!), ezzel lesz érvényes a szavazat. Fontos: egy IP címről legtöbb 5 email címmel lehet szavazni.

A mi fánk 300 éves kora ellenére halad a korral: van Facebook oldala (Köpeci Szil néven), onnan bővebben is olvashatsz a fánkról, a kezdeményezésről, a versenyről. Ugyanonnan reklámfilmek, bannerek és plakátok is letölthetőek és felhasználhatóak a szavazatgyűjtő kampányban.

Reméljük megtetszett a fánk története és segítesz nekünk. Mi, a kezdeményezők, mindenesetre együtt mondogatjuk az Elek apó meséjéből ismert királykisasszonnyal: „…ne félj, ne félj, égig érő fám, nem hagylak el soha ez életben!”

Bízunk benne, hogy Te is velünk tartasz ebben a próbában, leküzdjük az összes útonálló hétfejűt és együtt ünnepelhetünk a verseny végén, amikor majd „… Hencidától Boncidáig folyik a sárga lé, és három éjjel, illetve három nap fog állni a bál!


KÖSZÖNJÜK!

Demeter Zoltán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése